Jouw droomhuis binnen handbereik met een Familiehypotheek van JENS!

familiehypotheek

Wat is een Familiehypotheek?

Wat is een Familiehypotheek?

Een Familiehypotheek is een vorm van hypotheek waarbij geld wordt geleend van familieleden in plaats van een traditionele geldverstrekker zoals een bank. Deze vorm van financiering kan voordelen bieden voor zowel de lener als de uitlener.

Voordelen voor de lener:

  • Lagere rente: Bij een Familiehypotheek kan de rente vaak lager zijn dan bij een reguliere hypotheek, wat kan resulteren in lagere maandelijkse kosten.
  • Flexibele voorwaarden: Omdat je afspraken maakt met familieleden, kun je vaak flexibele voorwaarden overeenkomen die gunstig zijn voor beide partijen.
  • Mogelijkheid tot lenen ondanks beperkte kredietgeschiedenis: Als je moeite hebt om een hypotheek te krijgen van een bank vanwege bijvoorbeeld een beperkte kredietgeschiedenis, kan een Familiehypotheek uitkomst bieden.

Voordelen voor de uitlener:

  • Rendement op spaargeld: Door geld uit te lenen aan familieleden in de vorm van een hypotheek, kan de uitlener rendement behalen op zijn of haar spaargeld.
  • Fiscale voordelen: Afhankelijk van de situatie kunnen er fiscale voordelen zijn voor zowel de lener als de uitlener bij het afsluiten van een Familiehypotheek.
  • Betrokkenheid bij financiële planning binnen de familie: Een Familiehypotheek kan helpen om financiële doelen binnen de familie te realiseren en betrokkenheid te creëren bij elkaars financiële situatie.

Kortom, een Familiehypotheek kan een interessante optie zijn voor zowel lener als uitlener, mits er goede afspraken worden gemaakt en alles juridisch correct wordt vastgelegd. Het is belangrijk om advies in te winnen bij financiële experts en juridische professionals voordat je besluit om een Familiehypotheek af te sluiten.

Neem vandaag nog contact op met JENS voor deskundig advies over uw familiehypotheek!